T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / TOMARZA - ŞEHİT İBRAHİM AKARSU İMAM HATİP ORTAOKULU

ŞEHİT İBRAHİM AKARSU İMAM HATİP ORTAOKULU

Telefon
0352 661 27 28
Belgegeçer
0352 661 27 28
WEB
https://sehitibrahimakarsuiho.meb.k12.tr
Adres
Kurtuluş Mahallesi İzzet Özilhan Bulvarı No 53 383 Tomarza/KAYSERİ. Eski Kütüphane Binası. Fen Lisesi karşısı
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
2016-2017 Dönemi 6 aylık zamandaki başarılarımız: TEOG Türkçe ilçe 2. liği. Matematik Olimpiyatları Kayseri 4. lüğü. Türkiye geneli denemede Türkiye 42.liği. Koşuda ilçe 2. liği. Satrançta Kayseri 2. ve 3. lüğü. Güreşte Kayseri 1. liği ve Türkiye şampiyonasına katılım. Şiir okumada ilçe 1. liği. Semazen ekibi. Neyzen ekibi. Proje İHL ye ve Fen Lisesine öğrenci yerleştirme.Bağımsız Hafızlık Çalışması. 2021 LGS TOMARZA BİRİNCİSİ
Öğretmen :12
Öğrenci :136
Derslik :8
Konferans Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1012
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08.20-14.30
Isınma
Kalorifer (DOĞALGAZ)
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Tomarza Belediyesi arabaları Kayseri-Tomarza arası çalışmaktadır. Öğretmen servisi mevcuttur. Ulaşım sorunu yoktur.
Servis Bilgisi
Taşıma merkezlidir.
Yerleşim Yeri
Tomarza girişinde Devlet Hastanesinden 300 metre sonra üst geçit yanıdır. Fen Lisesi karşısına düşmektedir.Eski kütüphane Binası yeridir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Kayseri girişine 47 km merkeze 54 km´dir. Okulumuz Tomarza merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
"ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ" Programını uygulayan Kayseri´deki sayılı okuldan birisiyiz.Hafızlık proje çalışmaları başarılı bir şekilde devam etmektedir.
Diğer Hususlar
Üst Geçit.
Yazdır